Dag 02: Fukuoka

Home / Japan / Dag 02: Fukuoka

Vandaag stond er een City Trip van Fukuoka op de planning.

Onze City Trip begon met een bezoek aan de oude stadsmuur. Vroeger begon hier de stad welke een belangrijk knooppunt was voor de handel met andere Aziatische landen.
Dit kwam doordat Fukuoka qua afstand net zo dicht bij Seoel (zuid Korea) ligt als bij Tokyo.
Om de stad lag vroeger een slotgracht welke in verbinding stond met de zee, tegenwoordig ligt door inpoldering de zee een stuk verder weg van de oude muur en heeft de slotgracht zicht gevuld met lotusbloemen.

Fukuoka is met 1.5 miljoen inwoners een van de grootste steden in Japan.

Hierna liepen we door naar het Mitsukoshi warenhuis. Mitsukoshi is te vergelijken met de Bijenkorf, echter een factor 10 groter. Ja kan er letterlijk alles halen. Op elke verdieping hadden ze andere dingen.
Zo kan je er de dagelijkse boodschappen doen, hadden ze een hele verdieping met alleen maar lekkers zoals chocolade of ander snoepgoed. Maar je kon er ook kleding kopen of luxe artikelen zoals parfum.
Het doel was om de sfeer te proeven. Kijken hoe de Japanners met hun dagelijkse bezigheden zijn. Nadat we een half uurtje hadden rondgelopen en ons hadden vergaapt aan al het lekkers was het tijd om door te lopen.

We liepen door naar Canal City waar we gingen lunchen.
Canal City is net als het Mitsukoshi warenhuis een soort van winkelcentrum, echter bevat Canal City ook een bioscoop, hotels, Arcade en…een kanaal!
We gingen Sushi eten bij een van de vele restaurantjes die er waren. De Sushi lag op schoteltjes welke via een lopende band langs de tafeltjes liep, Had je trek in iets dan pakte je het schoteltje.
De Sushi is overigens anders dan die ik thuis gewend was, zo was er flink meer keus, zag het er beter uit en belangrijker, het was lekkerder!
Na de lunch hadden we nog even de tijd om de omgeving te verkennen.

Canal City ligt redelijk dicht langs Naka rivier en het water van de rivier wordt door Canal City heen geleid.
Langs het water ligt een klein parkje met wat bankjes, aangezien we al redelijk moe waren van het vele lopen hebben we een bankje opgezocht en zijn we hier gaan zitten om even te relaxen.

Anja Canal City

Na al het shopping geweld was het tijd om de rust op te zoeken, hiervoor stond een bezoek aan een Shinto tempel en een thee ceremonie op de agenda.

De Sumiyoshi Shrine, een tempel voor het Shinto geloof, is een oase midden in de stad. Zodra je de Torri (poort) voorbij loopt waan je je in een bos, het enige dat je aan de stad doet herinneren zijn de auto geluiden welke uit de verte komen.
De tempel is geweid aan het shintoïsme een geloof welke het meest vertegenwoordigd is in Japan. In het shintoïsme worden met name natuurgeesten (Kami) aanbeden, het wordt ook wel een natuurgodsdienst genoemd.

Na het bezoek aan de tempel was het een klein stuk lopen naar de Japanse tuin.
Voordat de thee ceremonie begon konden we nog even rond lopen in de Japanse tuin en genieten van de rust.
Na een kwartier rondlopen was de thee klaar en konden we naar binnen.
Normaal zou een ceremonie tot 3 uur in beslag nemen en zou je al die tijd netjes op je knieën moeten zitten. Om ons dat leed te besparen was dit de korte versie.
Er werd ons een schoteltje geserveerd waar de thee in zat. De Thee rook naar spinazie en de eerste slok was best smerig, maar een paar slokken verder viel het op zich wel mee.
Ook lag er iets zoets bij voor na de thee. Ik weet niet precies wat het was maar het was mierzoet en was waarschijnlijk bedoelt om de bittere nasmaak te vergeten.

Het laatste van de dag was de Hakata Gion Yamakasa.
Dit is een festival waarin mannen van Fukuoka verkleed in een Sumo broekje een soort van praalwagens 5 kilometer door de stad moeten tillen.
Deze praalwagens, waar er in totaal 8 van zijn, wegen 1000 kilogram per stuk en worden door meerdere mannen gedragen.
Op de wagen zitten twee of meer mannen om aan te moedigen en aanwijzingen te geven over de richting waarin ze moeten lopen.
Ondertussen worden de mannen die tillen door het publiek nat gegooid met water.
Dit alles terwijl iedereen die mee loopt de kreet “Yamakasa” roepen.

Het schijnt dat dit al meer dan 700 jaar een gewoonte is in Fukuoka.

Ons verblijf in Fukuoka zit erop.
Morgen moeten we er vroeg uit en vertrekken we naar Nagasaki.

Related Posts
2 Berichten
  • Nathalie

    In zo’n korte tijd al heel veel gezien. Leuk man!!
    Ik blijf volgen 🙂

  • Yoeri

    Hebben ze nou speciaal voor jullie dat festival gehouden? 😉 Nee hoor. Wel cool dat je dat nog even meepakt, lijkt me heel bijzonder!

Leave a Comment