Dag 00 – Proloog

Home / Japan / Dag 00 – Proloog

Omdat we al een aantal jaar niet meer op een lange vakantie waren geweest, onze laatste lange vakantie was Gran Canaria in 2011, leek het ons tijd om het deze keer goed aan te pakken.
En deze keer geen strand vakantie of dagen op het balkon van het resort hangen maar dingen doen en interessante plekken bezoeken. Daarom hebben we deze keer voor een georganiseerde reis gekozen. En uiteraard ook omdat er bij zo’n reis een reisbegeleider mee gaat, wat wel zo handig is als je de taal niet spreekt.

Dus eind vorig jaar zijn we opzoek gegaan naar een reisbestemming.
We hebben flink wat reizen met elkaar vergeleken en vele landen overwogen. Zo was de westkust van de verenigde staten een plek waar we wel naartoe wilde gaan maar ook Cuba stond op het lijstje.
Ook hebben we aardig wat aanbieders van georganiseerde vakantie vergeleken en hun reisaanbod bekeken.Uiteindelijk bleven er twee over, Djoser en Koning Aap

Nu was het zo dat wij allebei in ons hoofd een lijstje hadden met landen die waar we heen wilde en bij toeval stond Japan bij ons bovenaan.
Dit kwam mede doordat de reis welke werd aangeboden zeer veel variatie in omgeving had. Zo zat je de ene dag midden in de natuur en de andere dag liep je door een stad.
Zowel Djoser als Koning Aap hadden een interessant aanbod, echter hebben wij gekozen voor Koning Aap. Dit doordat het reisschema wat minder een schema is. Zo zitten er een aantal dagen bij dat je vrij bent om te doen wat je wil, dat is iets wat bij Djoser ontbrak. Djoser was toch meer een strak schema, en zoals de reis omschreven werd kon er niet van het schema afgeweken worden.

Het leuke van de de Koning Aap website is dat je bij de aangeboden reizen de leeftijden kan zien van de personen die al geboekt hebben.
Dit bleek zeer handig aangezien bij een aantal data de deelnemers de leeftijd hadden dat ze de oprichting van de eerste Nederlandse handelsfactorij in Japan nog hadden meegemaakt.
Uiteindelijk is de gemiddelde leeftijd van de groep, die overigens uit 18 personen bestaat, niet al te hoog.

Dejima was vanaf 1641 tot en met 1859 een Nederlandse handelspost en het enige contact tussen de westerse wereld en het afgesloten Japan.

Aankomende donderdag vliegen we richting het oosten naar “het land van de rijzende zon”.
Na een vlucht van +/- 12uur hebben we een tussenstop op Hong Kong. Het is een tussenstop van 5 uur, wat het net te kort maakt om het vaste land van Hong Kong te bezoeken. We zullen dus aangewezen zijn op het vermaak dat we meenemen of dat wat op het vliegveld aanwezig is.
Vanaf Hong Kong vertrekken we naar Japan. De vlucht naar Japan duurt +/-4 uur.
We zijn dus bijna een hele dag onderweg!

We landen in de stad Fukuoka. Dit is de grootste stad op het meest zuidelijke van de vier Japanse hoofdeilanden.
Hier begint onze reis door Japan.

We reizen de komende 22 dagen per bus en per supersnelle Shinkansen trein.
Onze reis brengt ons van Fukuoka langs steden als Nagasaki, Matsuyama en Kyoto met als eindbestemming Tokyo.

Steden worden met natuur afgewisseld, zo bezoeken we Urakami waar in 1945 de tweede atoombom “Fat Man” gedropt werd. Maken we een uitstapje naar het Themapark Huis ten Bosch, waar je onder andere een replica kan bewonderen van de Domtoren en het Centraal Station van Amsterdam.
Maar ook zullen veel natuur zien, zoals de vulkaan Aso, één van de grootste ter wereld. Gaan we relaxen in de warmwaterbronnen van Unzen en als het meezit kunnen we een bezoek brengen aan een sumo-beya, een trainingszaal voor sumoworstelaars.

Wij willen jullie de komende weken meenemen op onze reis door Japan en hopen dat jullie dit Blog met plezier zullen lezen.

De komende dagen zullen wij proberen elke dag een samenvatting maken van wat we die dag hebben gedaan.
Mocht het zo zijn dat wij geen toegang hebben tot Internet kan het zijn dat er er geen update komt, maar niet getreurd! Zodra er weer beschikking is tot Internet zullen we de gemiste dagen updaten.

Related Posts
2 Berichten
  • Yoeri

    Goeie reis jongens, veel plezier! We gaan jullie blog in de gaten houden de komende tijd

  • Ellen Vos

    Goede reis, geniet van al het moois en we horen de verhalen wel als je terug bent, Tot die tijd….blijven we je volgen via het blog.

Leave a Comment