Dag 19: Vrije dag Tokyo

Home / Japan / Dag 19: Vrije dag Tokyo

Dit is de laatste volle dag van onze vakantie in Japan en tevens een vrije dag.

Omdat we gisteren alle hoogtepunten van Tokyo al hadden bezocht wisten we niet zo goed wat we vandaag moesten gaan doen.
Tevens had ik na de tocht van gisteren, waar we toch meer dan 17 kilometer hadden gelopen, een flinke pijn in mijn voeten. Iets wat ik de hele vakantie nog niet had gehad.
Mijn voorkeur ging dus uit naar iets waarbij we niet veel hoefde te lopen.

In de Capitol gids die Anja had meegenomen stond iets over een rondvaart over de Sumida rivier, waarbij je onder 12 verschillende bruggen vaarde. Dat leek ons wel wat.
Met de metro bleek het startpunt van de rondvaart verrassend makkelijk bereikbaar.
Het station waar we op moesten stappen lag vlak bij ons hotel en om bij de rondvaartboot te komen moesten we nog een klein stuk lopen.
Vanaf het hotel was het slechts 3 haltes met de metro. Aangekomen op de juiste halte moesten we even zoeken waar we naar buiten moesten. Er waren namelijk meerdere uitgangen.

Eenmaal buiten liepen we in de richting van het park waarvan de rondvaart zou beginnen.
Op onze route naar het park liepen we tegen wegwerkzaamheden aan met een redelijk verwarrende omleiding, hierdoor wisten we niet goed waar we precies heen moesten lopen.
Na een lang stuk verkeerd te hebben gelopen vonden we dan toch de ingang van het park.

Daar aangekomen hoorde we dat de boot over 5 minuten zou vertrekken.
Het pad naar de boot was echter 8 minuten lopen. We moesten ons dus haasten.
Ondanks de pijnlijke voeten liepen we snel door. Net op tijd haalde we de boot, anders hadden we een uur moeten wachten tot de volgende.

De boottocht bleek weinig spannend.
Het verhaal over de boottocht uit de Capitol gids deed ons geloven dat het heel bijzonder zou zijn. met 12 verschillende bruggen en een regenboogbrug.
Elke keer als we een brug passeerde werd de naam van de brug opgenoemd, maar verder niets, geen achtergrond informatie over de brug of iets in de trant.
Misschien dat onze verwachtingen te hoog waren.

Na de boottocht zijn we per metro weer terug naar ons hotel gegaan en hebben daar nog wat tv gekeken wat we de hele vakantie ook nog niet echt hadden gedaan.
Had voordat we hier naartoe gingen het idee dat de Japanse tv, en met name de reclames, een soort van drugs trip zou zijn, maar dat valt reuze mee.

Morgen middag is onze vakantie hier echt voorbij en vliegen we terug naar Nederland.
Maar, we nemen het goede weer mee!

Gouden Drol
Related Posts
Comments
  • Yoeri

    Bedankt voor de leuke blog! Ik vond het erg leuk om mee te lezen en te zien wat jullie allemaal hebben meegemaakt. Ik ga er van uit dat er nog veel meer foto’s zijn gemaakt dus die moeten jullie nog maar eens laten zien 🙂 Nu eerst met de voeten in een teiltje in de achtertuin gaan zitten!

Leave a Comment